Niečo rýchle na spôsob tiramisu nielen ku kávičke.
Niekde som nedávno čítala, že ku káve by sa nemali podávať rôzne sladké krémeše a zákusky, zabíja sa tým chuť kávy, nanajvýš sa môže káva piť so sušienkami, ale čo už urobím keď som tak naučená a ku kávičke sa mi akosi vždy žiada niečo práve to zakázané......😊
Z dostupných surovín podľa môjho receptu ""Moje tiramisu" som pripravila tento rýchly koláčik. Použila som menej surovín a pridala som kyslú smotanu.
Suroviny: 1 pomazánkové smotanové maslo bez príchuti (200 g), 1 šľahačková smotana, 1 kyslá smotana, 2-3 žĺtky, 1 vanilínový cukor, práškový cukor, kryštálový cukor, 1 a 1/2 balíka okrúhlych piškót, 1 dl uvarenej čiernej kávy, rum, kakao.
Postup: Najskôr som vymiešala maslo s 3-4 PL práškového cukru, primiešala som kyslú smotanu.
Vyšľahala som nad parou žĺtky s vanilínovým cukrom a 1 PL kryštálového cukru do hustej peny.
Kým mi žĺtková pena vychladla, vyšľahala som šľahačkovú smotanu s 1 PL práškového cukru.
(Množstvá cukru sú orientačné, upraviť si ich treba podľa každého chuti).
Do maslovo-smotanového základu som primiešala žĺtkovú penu a zľahka som primiešala šľahačku. Vznikol mi z toho všetkého dosť riedky krém.
Vyšľahala som nad parou žĺtky s vanilínovým cukrom a 1 PL kryštálového cukru do hustej peny.
Kým mi žĺtková pena vychladla, vyšľahala som šľahačkovú smotanu s 1 PL práškového cukru.
(Množstvá cukru sú orientačné, upraviť si ich treba podľa každého chuti).
Do maslovo-smotanového základu som primiešala žĺtkovú penu a zľahka som primiešala šľahačku. Vznikol mi z toho všetkého dosť riedky krém.
Uvarenú a vychladnutú kávu som ochutila rumom, namáčala som do nej piškóty vypuklou časťou a kládla som ich na tácku.
Dávala som 6x6 piškót.
Natrela som krémom, dosť stekal, neviem či som mala takú riedku kyslú smotanu alebo prečo. Až som sa bála či to budem môcť krájať, ale našťastie všetko pekne v chladničke stuhlo a nebol problém odkrojiť kúsok.
Dávala som 6x6 piškót.
Natrela som krémom, dosť stekal, neviem či som mala takú riedku kyslú smotanu alebo prečo. Až som sa bála či to budem môcť krájať, ale našťastie všetko pekne v chladničke stuhlo a nebol problém odkrojiť kúsok.
Na krém opäť piškóty, krém, piškóty a nakoniec krém. Vrch som husto posypala kakaom.
Po rozkrájaní som mala 9 kúskov veľmi chutnej dobrôtky.