Dnes u nás na obed  kraľovala kuracinka a tak som opäť  mohla vyskúšať niečo nové. Vlastne je to kombinácia dvoch receptov, s využitím niektorých surovín z obidvoch receptov. Vybrala som tie, ktoré sa mi zdali vhodné a nový recept bol na svete 😊 a čo je hlavné kuriatko chutilo...
Suroviny: 1 kura, soľ,  maslo, sladká alebo šľahačková smotana, cesnak, cibuľa, kari korenie, korenie na pečené kura, horčica, nastrúhaný tvrdý syr.
Postup: Umyté naporciované kura som nasolila. Jednotlivé kúsky som pokládla na olejom potretý plech. Kúsky kuraťa som obložila maslom, podliala som trochou vody, prikryla alobalom a dala som piecť. Počas pečenia som preliala porcie kuraťa výpekom. V smotane som rozmiešala koreniny, horčicu, primiešala som pretlačený cesnak a nadrobno nakrájanú cibuľu. Keď začalo mäsko mäknúť, potrela som ho pripravenou smotanovou zmesou, opäť som prikryla a piekla  do mäkka. Potom som  alobal odstránila,  posypala som porcie nastrúhaným syrom a dala som zapiecť kým sa syr neroztopil. 
Kura som podávala so zemiakovou kašou poliatou výpekom. 
Príloha:
Kapustovo-mrkvový šalát - bielu kapustu som nakrájala na rezance, nastrúhala som k nej očistenú mrkvu. Uvarila som nálev z vody, jablčného octu, soli, trochu oleja  a cukru. Horúcim som zaliala kapustu s mrkvou, prikryla som a nechala dobre postáť - do vychladnutia. Sem-tam som šalát premiešala. (Šalát sa môže robiť aj s pridaním nakrájanej cibule, rajčín, papriky... komu ako chutí alebo podľa dostupnosti surovín).
DOBRÚ CHUŤ!
