Dnes u nás na obed kraľovala kuracinka a tak som opäť mohla vyskúšať niečo nové. Vlastne je to kombinácia dvoch receptov, s využitím niektorých surovín z obidvoch receptov. Vybrala som tie, ktoré sa mi zdali vhodné a nový recept bol na svete 😊 a čo je hlavné kuriatko chutilo...
Suroviny: 1 kura, soľ, maslo, sladká alebo šľahačková smotana, cesnak, cibuľa, kari korenie, korenie na pečené kura, horčica, nastrúhaný tvrdý syr.
Postup: Umyté naporciované kura som nasolila. Jednotlivé kúsky som pokládla na olejom potretý plech. Kúsky kuraťa som obložila maslom, podliala som trochou vody, prikryla alobalom a dala som piecť. Počas pečenia som preliala porcie kuraťa výpekom. V smotane som rozmiešala koreniny, horčicu, primiešala som pretlačený cesnak a nadrobno nakrájanú cibuľu. Keď začalo mäsko mäknúť, potrela som ho pripravenou smotanovou zmesou, opäť som prikryla a piekla do mäkka. Potom som alobal odstránila, posypala som porcie nastrúhaným syrom a dala som zapiecť kým sa syr neroztopil.
Kura som podávala so zemiakovou kašou poliatou výpekom.
Príloha:
Kapustovo-mrkvový šalát - bielu kapustu som nakrájala na rezance, nastrúhala som k nej očistenú mrkvu. Uvarila som nálev z vody, jablčného octu, soli, trochu oleja a cukru. Horúcim som zaliala kapustu s mrkvou, prikryla som a nechala dobre postáť - do vychladnutia. Sem-tam som šalát premiešala. (Šalát sa môže robiť aj s pridaním nakrájanej cibule, rajčín, papriky... komu ako chutí alebo podľa dostupnosti surovín).
DOBRÚ CHUŤ!
Ahoj draha moja😁 salatik je famozna lahodka a sa ho neviem dojest...paaaa
OdpovedaťOdstrániťAj ja ho mám rada, nemusím mať k nemu ani mäso, stačí nejaký grahamový rožtek a večera hotová :) Ahoj
OdstrániťEvka, receptík sa mi páči, určite vyskúšam. Ja kurča málokedy pečiem, lebo sa nám zdá byť vždy akési vysušené, ale s tou smotanou by sa to vylepšilo a zapečený syr na ňom dodá fajn kôrčičku, to by mi moc chutilo. A šalátok z kapusty, to mám rada na každý možný spôsob, vždy to, čo sa doma nájde. Teraz v zime tiež len s mrkvičkou, paradajky sú v obchodoch, občas kúpim, ale chuť majú teda o ničom, akési umelé. My s mužom už nevieme ani vymyslieť, ťo by sme vlastne jedli, ale vyhráva jednoduchosť a obyčajné starodávne jedlá. Najradšej si aj v nedeľu dáme zemiaky s kyslým mliekom :-)))
OdpovedaťOdstrániťMaj sa fajn!
Pá
Danka, tak to nie ste sami s tým jedením... už aby bolo leto a v záhrade čerstvá zeleninka, aj u nás je problém s jedením, ale vieme si tiež pochutnať na obyčajnom jedle, trebárs aj na tých zemiačikoch s mliekom, veď to je mňamka...Ahoj
Odstrániť