štvrtok 10. mája 2012

Trasená torta mandarinková

Rýchlo urobená a veľmi dobrá torta. Nedá sa na nej nič pokaziť.

Suroviny na korpus: 3 vajíčka, 150 g kryštálového cukru, 120 g polohrubej múky, trochu prášku do pečiva, 2 PL oleja.


Postup: Vyšľahám vajíčka s cukrom do hustej peny, pomaly zašľahám  olej,  pridám  zľahka múku zmiešanú s práškom. 

Cesto vylejem  do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy. 

Pečiem pri teplote 175 stupňov C asi 20 minút.

Na vychladnutý korpus, ktorý nechám vo forme nalejem krém, ozdobím šľahačkou a ovocím a dám stuhnúť do chladničky.

Krém: 2 šľahačkové smotany, 2 mandarinkové kompóty, 2 vanilkové pudingy Olé bez varenia, 1 vanilkový cukor.

Všetky suroviny na krém  dám do misky, ktorá sa dá dobre uzatvoriť, používam misku kysku. Zatvorím a miskou trasiem kým sa všetky suroviny v nej nezmiešajú a nezhustnú. 




Anjelský perník

Vynikajúci perník ktorý chutí čokoládovo a je vláčny.

Suroviny: (hrnček 250 ml)    2 hrnčeky hladkej múky, 1 hrnček polohrubej múky, 2 hrnčeky mlieka, 1 hrnček oleja, 1 a 1/2 hrnčeka cukru, 1 čokoládový puding-prášok, 1 prášok do perníka, 1 prášok do pečiva, 1 vanilkový cukor, 2 vajcia, 3 PL kakaa, 3 PL lekváru (slivkový je dobrý), 1 KL škorice, hrsť nasekaných orechov a hrozienok.


Postup: Zvlášť zmiešam sypké a zvlášť tekuté suroviny. Tekuté suroviny rozšľahám a prilejem k sypkým, dobre premiešam a vylejem na plech vyložený papierom na pečenie. Upečiem pri teplote 180 stupňov C. Vychladnutý perník polejem čokoládovou polevou. Husto posypem strúhaným kokosom.


streda 9. mája 2012

Vytvorené artyčokovou technikou

Moja veľmi obľúbená technika...vhodná  na výrobu vianočných gúľ a veľkonočných vajíčok.

Tu je ukážka...



 










Pletenie z papiera

vianočný venček

vianočný stromček
Keďže sa rada venujem ručným prácam rôzneho druhu, oslovilo ma aj pletenie z papiera. Na internetových stránkach je obrovské množstvo krásnych výrobkov. Tam som si našla aj návod a postup výroby, vyskúšala som a celkom sa mi moje prvé výrobky na moje prekvapenie  vydarili. 


venček na Veľkú noc
košíček

nedeľa 6. mája 2012

Jahodová a banánová maškrta

Výborný dezert, veľmi jednoduchý na prípravu a vždy inej chuti podľa použitého ovocia.

Suroviny:  250 g jemného tvarohu, 200 ml smotany na šľahanie, 2 vanilkové cukry, cukor podľa chuti.


Postup: Suroviny dobre rozšľahám ponorným mixérom na hustý hladký krém. 

Hotový dávam do pohárikov a podľa chuti zdobím ovocím (jahodami, banánom...) chuť sa dá vylepšiť aj kakaom alebo rozpustenou čokoládou.