Tieto hviezdičky sú k Vianociam priam stvorené...orechy, škorica, kakao, to všetko im dáva príjemnú chuť a vôňu. Vyskúšajte.
Suroviny: 420 g hladkej múky, 150 g práškového cukru, 280 g Hery alebo Palmarínu, 80 g mletých orechov, 2 KL škorice, 2 PL kakaa, trochu mlieka.
Suroviny: 420 g hladkej múky, 150 g práškového cukru, 280 g Hery alebo Palmarínu, 80 g mletých orechov, 2 KL škorice, 2 PL kakaa, trochu mlieka.
Postup: Do misky preosejem múku, cukor, primiešam aj orechy a škoricu. Tuk nakrájam na tenké plátky. Zo surovín spracujem cesto. Ak treba, prilejem trošku mlieka (len po lyžiciach). Cesto rozdelím na polovicu a do jednej časti zapracujem kakao. Cesto nechám hodinu odpočívať. Potom rozvaľkám obidve cestá a z každej vykrajujem hviezdičky plné a s otvorom v takom počte, aby sa dali upečené zliepať lekvárom. Pečiem pri teplote 180 stupňov. Hotové hviezdičky zdobím podľa fantázie.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára