štvrtok, 10. mája 2012

Kysnutá bábovka orechová

Suroviny: 500 g hladkej múky, 100 g práškového cukru, 42 g čerstvého droždia, 300 ml mlieka, 2 vajcia, 100 g Palmarínu, citrónvá kôra. 


Plnka: rozpustený tuk, mleté orechy, škorica, kryštálový cukor.

Postup: Z droždia urobím  kvások, pridám  k múke zmiešanej s cukrom a citrónovou kôrou. V mlieku (nie v celom množstve, možno bude stačiť aj menej) rozšľahať vajíčka a pridávam k múke, prilievam tuk a spracujem  na cesto. Nechám vykysnúť. Potom rozvaľkám  na obdlžník, potriem tukom, posypem mletými orechami, škoricou a cukrom. Stočím  ako závin a vložím  do vymastenej a múkou vysypanej bábovkovej formy. Pečiem pri 180  stupňoch asi 35 minút a dopekám pri teplote 170 stupňov asi 15 minút.



2 komentáre:

  1. wau Evka, máš lákavý a velmi pekný blog, teším sa a nech sa ti stále tak dobre a krásne darí, si šikulka a velmi sa mi páči na tvojej stránke :-))

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ďakujem Ivka....od teba ma to teší viacnásobne....

    OdpovedaťOdstrániť