pondelok, 12. novembra 2012

Výborné kura

Aby to nevyzeralo tak, že iba vypekám sladké a nič nevarím... čo nie je  pravda :), rozhodla som sa, že sem-tam aj recepty na jedlá pridám. Robím tak   aj na základe pripomienok mojich známych, ktoým na  blogu práve takéto recepty chýbajú, pretože nie sú až takými nadšencami   zákuskov a sladkých jedál...:) 

Kura u nás doma pripravujem veľmi často. Robím ho na veľa spôsobov.  Od klasicky pečeného a vyprážaného skúšam nové recepty. Tu je jeden z nich:

Suroviny: Kura, alebo iba kuracie stehná, to už podľa chuti každého, 3-4 PL hladkej múky, 2 KL majoránky, 2 KL červenej sladkej papriky (kto chce môže aj pálivú), 2 KL vegety, 4-5 strúčikov cesnaku-nasekať, 2 cibule, dala som červené ale nemusia byť, môže byť aj biela,  sladká smotana alebo šľahačková, tvrdý syr, olej, slanina, cibuľa.

Postup: Kura som si naporcovala a posolila. Pekáč som vytrela olejom.  Zmiešala som múku, majoránku, papriku, vegetu a nasekaný cesnak. V zmesi som obalila porcie kurčaťa kládla som ich na plech. Zvyšok som rozsypala po vrchu. Uložila som cibuľu nakrájanú na kolieska, prerastanú slaninku na plátky a zaliala som všetko smotanou. Pekáč som prikryla alobalom a dala som piecť. Keď bolo mäsko mäkké, odokryla som, nastrúhala syr a dala som zapiecť do zlatista.
Ako prílohu som urobila pečené zemiaky. Tie som len nakrájala na osminky, posolila, posypala rascou a piekla som spolu s kurčaťom. (Mám teplovzdušnú rúru tak sa to dá, piecť naraz viac plechov).

Dobrú chuť!




3 komentáre:

  1. prima, to ještě neznám:-))Ajka

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Máš pravdu také si myslím, že těch sladkostí na mém blogu je až dost,ale pak mi to nedá přidám zase nějakou tu mlsku,budu se muset také polepšit. Kuřátko je krásné jen k nakousnutí a opečené brambůrky jsou až moc lákavé...:))

    OdpovedaťOdstrániť
  3. hneď by som si dala zajtra na obed :-)...a presne mám také isté myšlienky ako Sonka :-)...prečo zrovna aj ja, musím milovať sladké? :-))

    OdpovedaťOdstrániť