pondelok 5. novembra 2018

Kuracie závitky

Náš nedeľnajší obed...po dlhšom čase opäť niečo z kuraciny, tentokrát len z kuracích pŕs. Výsledok bol voňavý, chutný a šťavnatý 😊




Suroviny: Kuracie prsia, cesnak, olej, soľ, korenie na kura, majoránka, mletá rasca, plátky eidamu a slaniny, smotana na varenie (môže byť aj kyslá smotana).

Postup: Kuracie prsia som rozkrojila na tenšie plátky a jemne z jednej strany naklepala. Potrela som každý plátok roztlačeným cesnakom s trochou oleja a soli. Posypala som majoránkou a uložila plátok slaniny a syra. 

Rezne som preložila a zopla špáradlom. 
Závitky som uložila na pekáč vytretý olejom, podliala som vodou. Vrch závitkou som ešte posolila (pozor nepresoliť ak je slanina veľmi slaná) a posypala mletou rascou a korením na kura. 
Zakryla som alobalom a piekla do mäkka. 
Keď boli závitky mäkké, do výpeku som primiešala kyslú smotanu (nemala som sladkú 😊) a odokryté som zapiekla do zlatista.

K mäsu som urobila ryžu na kari korení.
Ako ju robím?  Už som to na mojom blogu spomínala a možno ma veľa gazdiniek zatracuje za to, ale ja robím ryžu takto už 30 rokov.
Ryžu premyjem  v piatich vodách. Prečo v piatich, neviem, raz mi to poradila známa.  Dám ju variť do veľkého množstva vriacej vody. 

Varím kým nemá vyhovujúcu mäkkosť, samozrejme radšej nech nie je rozvarená. Potom vodu zlejem a ryžu prepláchnem studenou vodou.
Veľmi záleží od kvality ryže či sa uvarí do lepkava alebo sa pekne rozsýpa.
Nadrobno nakrájam cibuľku, opražím ju na oleji a pridám uvarenú ryžu a kari. Premiešam a chvíľu popražím, to už len pre dobrú chuť a farbu ryže.


3 komentáre:

  1. Kvetináča moja,ja cítim vôňu domova na Tvojom blogu a preto si tu chodim pravidelne "oci popast"žiaden príspevok mi neunikne a recepty čítam aj 2x...
    Merací za to,že si.pa

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Evka, ako vždy, voňavá je bábovčička i obedík! My v poslednom čase varíme ryžu málokedy, musím to napraviť a skúsiť na tom kari.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ďakujem dievčence za návštevu :-) a za milé slová...

    OdpovedaťOdstrániť