pondelok 17. júna 2019

Pečené mäso na kapuste

Vymyslieť si nový recept nie je nič zložité, zistila som to pri tomto jedle. Pripravila som ho z doma dostupných surovín... a výsledo bol prekvapujúco rýchly a veľmi chutný obed... aspoň nám chutilo 😋😊

Suroviny: čerstvá biela kapusta, bravčová krkovička (môže byť aj bravčové stehno, lopatka, kare),  olej, slanina, cibuľa, rasca, majoránka, tymián, korenie na pečené mäso alebo len mleté čierne korenie, mlieko, masť na vytretie plechu.

Postup: Urobila som marinádu z oleja, korenia na pečené mäso, majoránky, mletej rasce, soli, tymiánu a nakrájanej cibule. Do marinády som vložila na menšie kusy nakrájanú bravčovú krkovičku, premiešala a nechala asi hodinu marinovať.

Čerstvú bielu kapustu som si nakrájala na rezance, pridala som soľ, celú rascu a nakrájanú cibuľku. Premiešala som a rozložila na masťou vytretý pekáč.

Mäso som rozložila na kapustu v pekáči, na vrch som pokládla plátky prerastenej slaninky a podliala mliekom, aby bola kapusta takme ponorená (môže byť aj voda).

Pekáč som prikryla a piekla pri teplote 210 stupňov do mäkka. Počas pečenia som podľa potreby podlievala mliekom.  Odokryla som a zapiekla. 

Po upečení sa všetky chute prepojili, naraz som pripravila kapusta aj mäso a chutilo to veľmi dobre. Už som uvarila len prílohu, zemiačky. 

Dobrú chuť!




2 komentáre:

  1. Ahoj Eva, zaujal ma tento recept, ešte som nepočula, že kapusta sa zalieva mliekom. Taniere so srdiečkami mám aj ja, sú veľmi staré.
    Emily

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Emily, ďakujem za komentárik...ja to robím často že zalejem pri pečení kapustu mliekom alebo zmesou mlieka a kyslej smotany...čo sa týka tanierov tak máš pravdu, tie moje majú už vyše tridsať rokov a môj manžel sa nedokáže s nimi rozlúčiť, mám kúpené už dávno iné ale stále používame tieto :)) Pekný deň

      Odstrániť