Víkend sa blíži a k tomuto upršanému a celkom chladnému počasiu je príjemné sadnúť si ku kávičke a k tejto krémeške. Krémeška musí pár hodín tuhnúť v chladničke, tak ju treba urobiť už dnes 😋
Receptov je na internete veľa ale ja mám tento od bývalej kolegyni. Doma nám chutí, tak iný recept nehľadám, vyskúšajte aj vy.
Suroviny: 2 balenia BB sušienok svetlých, (nič neskazíte aj s kakaovými, ja som mala jeden balíček svetlých a jeden kakaových), 1 liter mlieka, 3 balíčky Zlatého klasu, 3 žĺtky, vanilínový cukor, kryštálový cukor podľa chuti, 1 maslo, 2 šľahačky v prášku, mlieko, (alebo čerstvá šľahačková smotana), čokoláda na varenie, šľahačková smotana, maslo.
Postup: V troche mlieka, asi 300 ml som si rozmiešala Zlatý klas a žĺtky. Zvyšné mlieko som dala variť s cukrom a vanilínovým cukrom.
Z bielkov a trochy práškového cukru som vyšľahala tuhý sneh. Do vriaceho mlieka som primiešala odobraté mlieko so Zlatým klasom a uvarila som hustý puding.
Hneď do horúceho som zamiešala nakrájané maslo a vyšľahaný sneh.
Jeden balíček sušienok som uložila na tácku. Použila som aj nastaviteľný rám, lepšie mi sušienky vnútri držali, keď som dávala krém. Keď bol krém rozotretý, nechala som ho vychladnúť.
Zatiaľ som vyšľahala šľahačku v prášku, podľa návodu na obale. Na vychladnutý pudingový krém som navrstvila šľahačku a uložila som druhý balíček sušienok. Krémešku som dala stuhnúť.
Stuhnutú krémešku som poliala čokoládovou polevou.
Čokoládu som nalámala asi 100 g, zaliala som horúcou šľahačkovou smotanou 50-100 ml. Keď sa čokoláda spojila so šľahačkou, zamiešala som aj kúsok masla, možno 50 g.
Polevu si môže každý urobiť podľa seba ako je zvyknutý robiť.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára