pondelok 5. novembra 2018

Kuracie závitky

Náš nedeľnajší obed...po dlhšom čase opäť niečo z kuraciny, tentokrát len z kuracích pŕs. Výsledok bol voňavý, chutný a šťavnatý 😊




Suroviny: Kuracie prsia, cesnak, olej, soľ, korenie na kura, majoránka, mletá rasca, plátky eidamu a slaniny, smotana na varenie (môže byť aj kyslá smotana).

Postup: Kuracie prsia som rozkrojila na tenšie plátky a jemne z jednej strany naklepala. Potrela som každý plátok roztlačeným cesnakom s trochou oleja a soli. Posypala som majoránkou a uložila plátok slaniny a syra. 

Rezne som preložila a zopla špáradlom. 
Závitky som uložila na pekáč vytretý olejom, podliala som vodou. Vrch závitkou som ešte posolila (pozor nepresoliť ak je slanina veľmi slaná) a posypala mletou rascou a korením na kura. 
Zakryla som alobalom a piekla do mäkka. 
Keď boli závitky mäkké, do výpeku som primiešala kyslú smotanu (nemala som sladkú 😊) a odokryté som zapiekla do zlatista.

K mäsu som urobila ryžu na kari korení.
Ako ju robím?  Už som to na mojom blogu spomínala a možno ma veľa gazdiniek zatracuje za to, ale ja robím ryžu takto už 30 rokov.
Ryžu premyjem  v piatich vodách. Prečo v piatich, neviem, raz mi to poradila známa.  Dám ju variť do veľkého množstva vriacej vody. 

Varím kým nemá vyhovujúcu mäkkosť, samozrejme radšej nech nie je rozvarená. Potom vodu zlejem a ryžu prepláchnem studenou vodou.
Veľmi záleží od kvality ryže či sa uvarí do lepkava alebo sa pekne rozsýpa.
Nadrobno nakrájam cibuľku, opražím ju na oleji a pridám uvarenú ryžu a kari. Premiešam a chvíľu popražím, to už len pre dobrú chuť a farbu ryže.


nedeľa 28. októbra 2018

Čajové rezy

Oplatilo sa vyskúšať tento recept, ktorý mám už veľa rokov...dostala som ho od tety s poznámkou: "určite vyskúšaj, je to veľmi dobrý zákusok". Vtedy som  ho nevyskúšala. Recept som  si prepísala do zošita, u mňa do druhého v poradí, (píšem už štvrtý 😅) a samozrejme som naň aj zabudla... 
Šťastie, že sem-tam moje receptové zošity prelistujem a vyberám, čo by som upiekla a hlavne také, čo som ešte nerobila.  A tak som cez víkend natrafila na  recept a konečne som rezy upiekla. 

Čajové rezy sú veľmi chutné a šťavnaté a aj dobre vyzerajú.  Určite vyskúšajte. 




Suroviny: (na jedno cesto)  6 vajec, štipka soli, 160 g kryštálového cukru, 2 PL studenej vody, 2 PL oleja, 140 g polohrubej múky, 1/2 prášku do pečiva.

Zálievka: 500 ml čierneho čaju, 100 ml rumu, 2-3 PL kakaa, 6 KL cukru.

Krém: 4 vajcia, 200 g kryštálového cukru, 1 vanilínový cukor, 250-300 g masla. 
Lekvár na potretie.

Poleva: 150 g čokolády na varenie, 100 g Cery, 1 PL oleja.

Postup: Bielky som našľahala so štipkou soli, pridávala som cukor a vyšľahala som hustý sneh. Prišľahala som postupne vodu a olej. Po jednom som zašľahala žĺtky.  Múku som zmiešala s práškom do pečiva a zľahka vareškou primiešala k vajcovej hmote. 
Plech (32x39 cm) som vyložila papierom na pečenie a jemne potrela olejom. Rozotrela som cesto a piekla pri teplote 180 stupňov 18 minút. 

Z toho istého množstva surovín a postupu som upiekla ešte jeden plát. 

Kým pláty vychladli, uvarila som si nálev:
K uvarenému čiernemu čaju som primiešala cukor, kakao a rum. Nechala som vychladnúť.

Krém: Nad parou som vyšľahala celá vajíčka s cukrom a vanilínovým cukrom do husta. 
(Pozor, aby sa miska nedotýkala vriacej vody!) Nechala som vychladnúť.
Vyšľahala som maslo a postupne som prišľahala krém.

Z vychladnutých upečených plátov som stiahla papier. 
Spodný plát som potrela malinovým lekvárom - môže byť hrubšia vrstva aby sa druhý plát ktorý sa priloží dobre spojil, trochu som ho pritlačila.
Priložený plát som popolievala čajovým nálevom a natrela krémom. 

Zákusok som dala do chladničky aby krém stuhol a potom som poliala polevou.
Polevu som pripravila rozpustením čokolády s Cerou - nad parou. Nakoniec som zamiešala olej.
Keď poleva stuhla, zákusok som nakrájala nožom nahriatym v teplej vode aby sa poleva nelámala.







streda 24. októbra 2018

Čokoládová torta

Tortu som upiekla pre manžela. Oslavoval narodeniny a aj keď nie je veľmi na sladké, viem, že čokoládovými zákuskami a tortami neohrdne... Tak som ho potešila touto celkom rýchlou a výbornou tortičkou s výraznou kakaovo-čokoládovou chuťou.


Suroviny: 5 vajec, 130 g kryštálového cukru, 5 PL oleja, 130 g hladkej múky, 1/2 prášku do pečiva, 2 PL kakaa.

Krém: 500 ml šľahačkovej smotany, 200 g čokolády na varenie, 3 PL práškového cukru.

Čokoládová poleva: 100 g čokolády na varenie, 100 g masla - rozpustiť nad parným kúpelom.

Postup: Bielky som našľahala pri nižších otáčkach so štipkou soli do napenenia. 
Postupne som prisýpavala cukor, zvýšila som otáčky šľahača a šľahala som kým nebol hustý lesklý sneh.  
Po jednom som zašľahala žĺtky, striedavo s olejom - 1 žĺtok, 1 PL oleja... 
Keď sa všetko spojilo, už len vareškou som primiešala múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakaom. 
Dno tortovej formy  s priemerom 26 cm som  vyložila papierom na pečenie a boky som potrela olejom. Vyliala som cesto a uhľadila. Piekla som pri teplote 175 stupňov asi 35 minút.

Krém: Šľahačkovú smotanu som dala v kastróliku na sporák. Nasekala som do nej čokoládu a pridala cukor. Všetko som na miernom plameni miešala a zohrievala až do úplného rozpustenia čokolády a cukru. Keď sa hmota začala variť, odstavila som. 
Vychladnutý kastrólik so šľahačkovo-čokoládovou hmotou som odložila do chladničky a na druhý deň som vyšľahala hustý krém. 

Vychladnutý korpus som prekrojila, naplnila krémom, trochou krému som potrela aj vrch torty a poliala som čokoládovou polevou. 
Tortu som už len dozdobila šľahačkou. 


streda 3. októbra 2018

Nakladaná kápia

Vynikajúca zjesť len tak, ozdobiť chlebíčky, misy ale aj pridať do šalátov. 
Potešila som sa, že sa jej tento rok v skleníku darilo. Nechala som ju vyfarbiť pekne do červena. Dnes som ju obrala a naložila do pohárov.



Recept mám domáci, robím podľa neho už veľmi veľa rokov.

Suroviny: 2 kg už očistenej kápie (môže sa použiť aj akákoľvek iná paprika), 700 ml vody, 125 ml octu, 100 ml oleja, 2 KL soli, 130 g kryštálového cukru.

Postup: Papriku som očistila a nakrájala. Jednu časť som krájala na väčšie kusy a druhú časť na kocky. 

Je to na každom kto ako chce a na čo chce papriku použiť.

Vodu spolu s octom, cukrom, soľou a olejom som zvarila v hrnci. Vložila som papriku a chvíľu, asi 3-4 minúty som papriku povarila. 
Čas netreba predlžovať aby nebola paprika potom mäkká. 
Papriku som vybrala na misku a postupne som sparila-povarila  všetkú papriku.

Keď paprika trochu ochladla, poukladala som väčšie kusy do pohárov, tie menšie som sypala. V pohári som papriku pozalievala nálevom a zatvorila. Sterilizovala som  10 minút. 



utorok 2. októbra 2018

Sieťkový ošiaľ...

😊  tak by som nazvala moju terajšiu hačkovaciu záľubu. 
V jednej tvorivej skupine na facebooku , ktorá je zameraná prevažne na hačkovanie hračiek,  začali niektoré žienky robiť sieťovky. Najviac sa mi zapáčila práve táto a pretože prezradili  aj odkaz na postup, povedala som si, že ju vyskúšam urobiť. Kúpila som si priadzu a začala som hačkovať. 

Ak by si niekto chcel takú urobiť, určite to podľa tohto videa zvládne 

Moje sieťovky  sa od pôvodnej líšia tým, že som urobila viac radov základného vzoru. 




Myslíte si, že budú pekným darčekom pre moje priateľky?

pondelok 10. septembra 2018

Tarhoňovica

Tarhoňu pozná určite každý. Hovorí sa jej aj slovenská ryža a je to vlastne cestovina. Keď som ju pripravovala pred niekoľkými rokmi prvykrát, varila som ju vo vode ako každú inú cestovinu. Veľmi mi to nechutilo.  Potom som našla na internete recept, kde ju pripravovali podobne ako ryžu. Recept sa mi zapáčil, vyskúšala som ho a od vtedy tarhoňu pripravujem podľa neho.
Doma tarhoňa všetkým chutí a najčastejšie ju pripravujem s mäsom  podľa  mojej bývalej kolegyni.



Suroviny: bravčové mäso (plece, stehno), cibuľa, cesnak, mrkva,  sterilizované alebo čerstvé šampiňóny a kukurica, olej (masť), soľ, korenie na guláš, mletá rasca, majoránka, kečup, horčica, sladká mletá paprika, múka na zahustenie a voda.

Postup: Umyté mäso nakrájam na kocky. Na oleji (masti) spením nadrobno nakrájanú cibuľu do sklovita, pridám mletú papriku a hneď aj mäso. Chvíľu restujem. Pridám aj soľ, korenie, pretlačený cesnak, trochu mletej rasce a všetko spolu chvíľu podusím.  

Ja pripravujem dusené mäso vždy v tlakovom hrnci. 
Základ v hrnci zalejem vodou, hrniec zatvorím a keď sa natlakuje, nastavím čas na 15 minút, kým nie je mäso polomäkké. 
Potom pridám do hrnca nakrájané šampiňóny a na kolieska nakrájanú mrkvu. Hrniec zatvorím a dusím 10 minút. 
Keď je mäsko mäkké, pridám sterilizovanú kukuricu, dochutím ešte soľou, majoránkou, trochou kečupu a horčice. 
Nakoniec zahustím hladkou múkou zmiešanou s vodou  a 5 minút  všetko povarím. 

Príprava tarhoni: Na oleji spením nadrobno nakrájanú cibuľu, prisypem tarhoňu a na miernom plameni premiešavam kým tarhoňa nezíska peknú zlatú farbu. Posolím a zalejem ju horúcou vodou. 
Treba pozorne, lebo voda vystrekuje. Voda by mala siahať asi 2-3 cm nad tarhoňu. 
Všetko dobre premiešavam a keď sa začne variť prikryjem a opäť na miernom ohni nechám dusiť. 
Občas ale premiešam, lebo tarhoňa sa zvykne prichytiť na spodok hrnca a zároveň dolejem aj vyvarenú vodu.  Skontrolujem, či je tarhoňa už mäkká. Ak nie, nechám ju dusiť. Keď je hotová, voda je vyvarená a zväčší objem. Tarhoňu dobre premiešam a zakryjem. 
Dobre je premiešať ju aj neskôr, aby sa nezlepila.  

streda 5. septembra 2018

Rýchly koláč s makom a slivkami

Je to vlastne medzi mnohými, tak veľmi  obľúbený hrnčekový koláč. Jednoducho všetko  hrnčekom odmerať, spolu vymiešať a cesto je hotové. Maková plnka a posýpka tiež nedajú zabrať a už len zostáva vykôstkovať a nakrájať slivky.

Väčšinou sa v receptoch udáva objem hrnčeka 250 ml ale nič sa nestane, keď použijete aj pohár alebo hrnček s väčším objemom. Záleží od veľkosti plechu a tiež aký vysoký koláč chcete mať. Ja som použila 350 ml hrnček.


Suroviny: 2 hrnčeky polohrubej múky, 1 prášok do pečiva, 1 hrnček jemného kryštálového cukru, 1 hrnček mlieka, 1/2 hrnčeka oleja, 1 vajce, slivky na obloženie.

Maková plnka: 2 hrnčeky mletého maku, 1 vanilínový cukor, 5 PL kryštálového cukru (záleží od chuti, akú sladkú plnku chcete), škorica a mlieko podľa potreby.

Drobenka: 1 hrnček polohrubej múky, 3/4 hrnčeka cukru, 1/2 Hery maslovej alebo masla.

Postup: Najskôr som si urobila makovú plnku. Mletý mak som zmiešala s cukrom a vanilínovým cukrom. Zvarila som si 1 hrnček mlieka a podľa potreby som prilievala k maku. Plnka by nemala byť veľmi riedka, tak aby sa s ňou dobre pracovalo. Zamiešala som 1 KL škorice.

Do misky som preosiala múku, pridala som prášok do pečiva, cukor, mlieko, vajce, olej a dobre som všetko premiešala najskôr vareškou a chvíľu ponorným mixérom. 
Cesto musí byť hladké. Mne sa zdalo dosť husté, tak som ešte primiešala 150 ml bieleho smotanového jogurtu, ale v recept jogurt uvedený nebol.

Cesto som rozotrela na hlboký plech (rozmer 32x38 cm) vytretý tukom a vysypaný múkou. Určite by sa nebolo nič stalo, keby som na plech dala len papier na pečenie.

Na cesto som rozložila lyžicou makovú plnku a nahusto slivky nakrájané na menšie kúsky. Vrch som posypala drobenkou. 
Drobenku vie urobiť asi každý. Medzi prstami treba zmiešať múku, cukor a nakrájaný tuk. 
Niekde som sa stretla aj s tým, že tuk do drobenky sa najskôr rozpustil a potom pridal k múke a cukru, priznám sa, neskúšala som to ešte....

Koláč som vložila do rúry vyhriatej na 175 stupňov a piekla som 45 minút. 

pondelok 27. augusta 2018

Muffiny s černicami

Po dlhšom čase som opäť upiekla muffiny. A opäť iný recept ako tie predošlé čo som piekla. Veď prečo nevyskúšať niečo nové keď existuje toľko receptov na tieto malé milé koláčiky. Všetky sú chutné a upečené raz-dva.

V záhrade máme už len černice, keď nepočítam jabĺčka a pár hrušiek, ktoré zatiaľ zostali na strome a veríme, že  stihnú dozrieť kým ich osy nezlikvidujú.... Konečne tento rok strom bohato zarodil aj keď je to len mladá hruška,  ale tešiť sa z úrody bolo asi predčasné...
Černice stačíme jesť, nie je ich veľa ale zato sú pekné veľké. 


Rozpis je na 12 kusov 

Suroviny: 1 väčšie vajíčko, 150 g práškového cukru, 1 vanilínový cukor, 8 PL oleja, 150 ml bieleho smotanového jogurtu alebo kyslej smotany, 250 g hladkej múky, 1 prášok do pečiva, ovocie (môžu sa použiť aj čučoriedky, ríbezle, maliny, jahody...), mandľové lupienky.

Postup: Vajíčko som vymiešala s cukrom a vanilínovým cukrom. Stačí vymiešať vareškou. Pridávala som olej a biely jogurt. Múku som zmiešala s práško do pečiva a primiešala k tekutým surovinám. 

Všetko som dobre premiešala a naplnila papierové košíčky, mala som ich vložené v plechu na muffiny.  Do cesta som vtlačila 4 černice obalené v práškovom cukre.  Vrch som ešte posypala mandľovými lupienkami.

Piekla som pri teplote 180 stupňov 23 minút.


nedeľa 5. augusta 2018

Orechové štangle

Zdá sa vám to zvláštne pomenovanie pre zákusok? Hlavne to slovo štangla?
Dozvedela som sa, že štangla je  nárečové slovo, ktoré pomenováva železnú rúru alebo tyč. A keďže sa zákusok krája na tenšie obdlžníčky-štangličky tak je to v poriadku. 😊 

Je to starodávny recept, ktorý som si prepísala zo zošita mojej mamy, vyblednutého s rozliatym atramentom. Našťastie som zo zošita   zachránila  veľa receptov...  podarilo sa mi rozlúštiť takmer všetko, všetky suroviny. S postupami sa voľakedy veľmi nezdržiavali, pri každom recepte bolo jednou vetou napísané čo treba urobiť, žiadne zdĺhavé podrobné postupy. 😃 Keby som nemala už akú-takú skúsenosť s pečením, neviem čo by som z toho všetkého bola schopná napiecť. Ale vlastne až vtedy som si uvedomila, že aj ja si už píšem recepty len tak skrátene, nechce sa mi všetko rozpisovať. Možno voľakedy, keď niekto otvorí moje zošity s receptami tiež si povie: "načo mi je taký recept, keď neviem čo s tými surovinami mám robiť"....

Pamätám sa, že nielen mne ale aj súrodencom  tieto štangličky veľmi  chutili,   aj ked je to obyčajný koláč potretý lekvárom a poliaty čokoládou. Po upečení je síce tvrdší ale stačí aby odstál deň-dva a bude  mäkký. Bez problémov vydrží pár dní, pokiaľ sa samozrejme nezje. 

Ja som zákusok  nakrájala na kocky ale aj tak mu to pristane 😍 


Suroviny: 500 g hladkej múky, 250 g masla, 250 g práškového cukru (dala som len 200g), 1 prášok do pečiva, 1 vajce, postrúhaná citrónová kôra, za hrsť najemno nasekaných vlašských orechov.

Postup: Všetky suroviny som spracovala na cesto. Rozdelila som  ho na dve časti. Jednu časť cesta som rozvaľkala a pomocou valčeka preniesla  na vymastený a múkou vysypaný plech. Potrela som  lekvárom. 
Dobrý je malinový, ríbezľový ale aj slivkový a vlastne akýkoľvek. 

Rozvaľkať aj druhú časť cesta a preniesť na lekvár. Pritlačiť, popichať vidličkou a dať piecť. 
Piekla som pri teplote 180 stupňov. Čas som si zabudla odsledovať, ale pečie sa do bledohneda.
Vychladnutý koláč poliať čokoládovou polevou. Nakrájať.

Musím sa podeliť s mojimi skusenosťami. 
Namiesto hrsti orechov som dala až 150 g mletých nie nasekaných.  
Cesto sa dobre spracovalo ale pri vaľkaní som mala problémy. Prvé cesto sa mi podarilo dať na plech aj keď sa trochu potrhalo dorobila som ho malým valčekom priamo na plechu. 
Vrchné cesto som nemohla pekne rozvaľkať a preniesť, stále sa mi trhalo,  tak som ho dala do chladničky na chvíľu aby stuhlo a potom som ho na lekvár nastrúhala a valčekom uhľadila aby bol vrch rovný kvôli poleve.
Nepamätám sa, že by sa mi už takéto niečo bolo stalo, nerobila som recept prvykrát. Možno to bolo tým, že som do cesta dala mleté orechy a cesto bolo mastnejšie, alebo bolo orechov veľa. Alebo len preto, že bolo teplo a  s cestom sa zle robilo. Neviem, ale dôležité je, že sa zákusok podaril a chutil. 
Sem-tam treba aj improvizovať, no nie? 😉 


streda 25. júla 2018

Makové záviny so slivkami


Sliviek sme mali tento rok požehnane.  
Na jednom strome sa ich urodilo až až... Strom už máme viac rokov a nerodil. Možno pomohla moja vyhrážka na jar. Slivka bola nádherne zakvitnutá a ja som sa jej dosť "nevľúdne" prihovorila , že ak nebudú na nej ani tento rok plody, nahradíme ju inou. Pomohlo to,  škoda že som ju neodfotila, možno to bolo prvý a zároveň poslednýkrát čo tak bohato zarodila .... 

Niečo som zo sliviek zavarila, z mäkkých  uvarila lekvár, veľmi veľa ich bolo aj zlých a museli sa vyhodiť, bohužiaľ, ale aj do pečenia a na varenie bolo dosť a samozrejme aj na zjedenie.  
Nesmel chýbať môj najobľúbenejší kysnutý koláč so slivkami a posýpkou , veru som si ho vychutnala  a aj slivkové knedle boli na obed 😋  

Posledné slivky som spotrebovala do tohto receptu.  Je na dva makové záviny.   Ja som urobila iba z väčšej časti cesta  závin a zo zvyšku cesta do okrúhlej formy  koláč so slivkami a posýpkou. 




Suroviny: 400 g polohrubej múky, 70 g práškového cukru, 250 ml mlieka, 2 žĺtky, 80 g masla, štipka soli, 30 g droždia.

Plnka: 100 g masla, 300 g mletého maku, 150-180 g kryštálového cukru, vanilínový cukor, 2 KL škorice, 500 g sliviek.
Mak, vanilínový cukor, kryštálový cukor a škoricu som zmiešala. Slivky som vykôstkovala a nakrájala na menšie kúsky.

Postup: Z droždia, 100 ml vlažného mlieka, 1 PL hladkej múky a 1 KL kryštálového cukru som urobila kvások. 
Do misky som preosiala múku, cukor a pridala som štipku soli. Všetky suroviny som vareškou zmiešala. 
Mlieko som zohriala aby bolo vlažné a v časti som rozšľahala žĺtky. Maslo som nechala rozpustiť. 
Vykysnutý kvások som pridala do misky s múkou, mlieko so žĺtkami, prilievala som aj zvyšné mlieko a vlažné maslo. 
Vypracovala som vláčne cesto. Prikryla som ho a nechala kysnúť. Potom som ho opäť prepracovala a nechala podkysnúť. 
Cesto som rozdelila na dve časti. Rozvaľkala som na hrúbku asi 3-4 mm, potrela maslom (časť som nechala aj na pokvapkanie), posypala makovou plnkou a pokvapkala zvyškom masla.
Rozložila som slivky a stočila som do závinu. Závin som preniesla na plech potretý tukom. Jedno vajíčko som rozšľahala a potrela vrch závinu. Popichala som vidličkou a nechala som podkysnúť. Piekla som pri teplote 185 stupňov 20-25 minút. 

Ako som spomínala, zo surovín vyjdu dva záviny, preto si treba aj suroviny na plnku rozdeliť na dve časti. Ja som robila len jeden závin, z 1/2 dávky plnky a zo zvyšku cesta som urobila slivkový koláč.





nedeľa 15. júla 2018

Makovo-mandľová torta

Výrazné makové cesto s tvarohovo-šľahačkovým krémom. 
Keď som túto tortu uvidela v jenom časopise určenom na kreatívne tvorenie, bolo rozhodnuté. Až som sa musela pousmiať, veď by som si z časopisu mala vybrať niečo na ručné tvorenie, vyšívanie, šitie, vyrobiť nejakú dekoráciu... to všetko časopis ponúka a je fakt výborný, ale ja som si tentokrát  vybrala recept. Samozrejme opäť som robila aj podľa seba, hlavne čo sa týka konečnej úpravy 😊 


Suroviny: 5 žĺtkov, 150 g práškového cukru, 100 ml mlieka, 100 g polohrubej múky, 1/2 prášku do pečiva, 200 g mletého maku, 50 g mletých mandlí.

Krém: 250 ml šľahačkovej smotany, 100 g bielej čokolády, 250 g mascarpone (v mojom prípade jemný tvaroh), 1 vanilínový cukor, 100-125 g malín.

Postup: Deň vopred som zvarila šľahačkovú smotanu, priviedla som ju  k bodu varu a rozpustila som v nej nasekanú bielu čokoládu. Odložila som do chladničky a na druhý deň som vyšľahala na hustý krém.
Vyšľahala som aj tvaroh s vanilinovým cukrom. Pridala som aj práškový cukor, zdalo sa mi to málo sladké. Zľahka som zmiešala so šľahačkovým krémom.
V recepte sa uvádzalo, že sa majú primiešať do krému aj maliny, ja som tak neurobila.

Pripravila som cesto: Žĺtky som šľahala s práškovým cukrom do peny. Prilievala som pomaly aj mlieko a šľahala som ešte do husta. Vareškou som zamiešala mak, mandle a  múku zmiešanú s práškom do pečiva. Nakoniec som zľahka zamiešala tuhý sneh vyšľahaný z bielkov. 
Cesto som rozotrela do tortovej formy s priemerom 26 cm. Dno formy som vyložila papierom na pečenie a boky som potrela olejom. 
Piekla som pri teplote 170 stupňov 25-28 minút.

Po vychladnutí som korupus prekrojila na polovicu, (v recepte bol prekrojený dvakrát). 
Spodný diel korpusu  som potrela  malinovým lekvárom a časťou krému. Priložila som druhý diel korpusu.  Zvyškom krému som potrela  vrch torty.

Maliny, ktoré boli určené do krému som rozvarila s trochou cukru a preliala som vrch torty. Dozdobila som celými malinami.