Vlažný, kyslastý koláč s výraznou ríbezľovou chuťou a sladkou snehovou perinkou. Ten musíte určite ochutnať.
Suroviny: 240 g hladkej múky špeciál, 190 g hery, 3 PL kryštálového cukru, 1 žĺtok, 1/2 KL škorice.
Sneh: 500 g ríbezlí, 3 bielky, 130 g kryštálového cukru, 1 vanilkový cukor, citrónová šťava.
Postup: Múku, heru, 3 PL cukru, žĺtok a škoricu spracujem na cesto. Nechám ho 30 minút odpočívať v chlade.
Okrúhlu formu s priemerom 25 cm vytriem tukom a vysypem múkou.
Cesto rozvaľkám a vložím do formy tak, aby bolo aj po obvode formy - vyvýšený kraj.
Vložím do rúry vyhriatej na 190 stupňov a pečiem asi 20 minút.
Suroviny: 240 g hladkej múky špeciál, 190 g hery, 3 PL kryštálového cukru, 1 žĺtok, 1/2 KL škorice.
Sneh: 500 g ríbezlí, 3 bielky, 130 g kryštálového cukru, 1 vanilkový cukor, citrónová šťava.
Postup: Múku, heru, 3 PL cukru, žĺtok a škoricu spracujem na cesto. Nechám ho 30 minút odpočívať v chlade.
Okrúhlu formu s priemerom 25 cm vytriem tukom a vysypem múkou.
Cesto rozvaľkám a vložím do formy tak, aby bolo aj po obvode formy - vyvýšený kraj.
Vložím do rúry vyhriatej na 190 stupňov a pečiem asi 20 minút.
Sneh: Z 3 bielkov, vanilkového cukru a kryštálového cukru vyšľahám tuhý sneh, prišľahám aj trochu citrónovej šťavy.
Zľahka primiešam ríbezle.
Sneh natriem na upečené horúce cesto a vložím do rúry zapiecť. Zapekám pri teplote 160 stupňov asi 15 minút a potom zvýšim teplotu na 180 stupňov a ešte zapekám asi 5-8 minút.
Sneh by mal byť na vrchu pevný-chrumkavý a bledohnedý.
Zľahka primiešam ríbezle.
Sneh natriem na upečené horúce cesto a vložím do rúry zapiecť. Zapekám pri teplote 160 stupňov asi 15 minút a potom zvýšim teplotu na 180 stupňov a ešte zapekám asi 5-8 minút.
Sneh by mal byť na vrchu pevný-chrumkavý a bledohnedý.