Názov neklame, fakt sú rezy výborné.
Základ je kakaové piškótové cesto a kombinácia kokosovej a čokoládovej plnky je veľmi lahodná. Jediný problém bol s natieraním kokosovej plnky lebo je dosť drobivá ale dá sa to zvládnuť.
Možno by plnke pomohlo primiešať trochu masla, bola by vláčnejšia a lepšie by sa na koláč dávala, neviem... nabudúce vyskúšam a dám vedieť či to pomohlo 😊
Ale ináč, super koláčik.😋
Suroviny: 6 vajec, 200 g kryštálového cukru, 6 PL oleja, 4 PL vlažnej vody, 220 g polohrubej múky, 1 a 1/2 KL prášku do pečiva, 2 PL kakaa.
Kokosová plnka: 200 ml mlieka, 125 g Cery, 200 g kryštálového cukru, 200 g kokosovej múčky.
Čokoládová plnka: 4 vajcia, 220 g kryštálového cukru, 2 PL kakaa, 100 g čokolády na varenie, 250 g masla.
Postup: Bielky som vyšľahala so štipkou soli do peny. Postupne som pridávala cukor a šľahala do husta. Po jednom som prišľahávala na najnižších otáčkach žĺtky, olej a vodu. Prišľahala som aj múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakaom.
Cesto som rozotrela na plech (30x40 cm) vyložený papierom na pečenie.
Piekla som pri teplote 175 stupňov asi 30 minút.
Kokosová plnka: Mlieko som zvarila s cukrom a Cerou. Keď sa začalo variť, prisypala som kokosovú múčku a chvíľu som povarila (3 minúty).
Čokoládová plnka: Do misky vhodnej nad parný kúpeľ som dala celé vajíčka a cukor. Prešľahala som metličkou a zľahka som zamiešala aj kakao (preto zľahka, aby neroztrekovalo na všetky strany).
Misku som položila nad hrniec s horúcou vodou a nad parou som šľahala kým hmota nezhustla.
Čokoládu som najskôr tiež rozpustila nad parou a pridala k vaječnej hmote. Môže sa pridať aj priamo do vajíčok nalámaná na kúsky, ale horšie sa roztápa, dlhšie to trvá.
Pozor, aby sa miska nedotýkala horúcej vody a ani voda sa nemusí veľmi prudko variť aby sa hmota nezrazila.
Keď bol krém hustý misku som odložila a nechala som krém vychladnúť, sem-tam som premiešala.
Medzitým som vyšľahala maslo a potom som už len po častiach zašľahala čokoládový krém.
Z vychladnutého upečeného cesta som stiahla papier a natrela lekvárom. Rozotrela som kokosovú plnku a na ňu aj čokoládovú plnku. Koláč som dala stuhnúť do chladničky. Potom som ho poliala čokoládovou polevou.
Poleva: 150 g čokolády na varenie, 70-100 g Cery.
Čokoládu nalámať, pridať nasekanú Ceru a nad parným kúpelom pomaly rozpúšťať. Dobre vymiešať.
(Ja som robila polevu zo šľahačkovej smotany a čokolády).
150 g čokolády som nalámala na menšie kúsky a zaliala som asi 100-150 ml horúcej šľahačkovej smotany. Chvíľu som nechala postáť kým čokoláda nezmäkla a potom som dohladka vymiešala.
(Ak je to veľmi husté, treba priliať ešte smotanu).
Výhoda tejto polevy je v tom, že pri krájaní sa neláme.