štvrtok, 3. mája 2012

Kakaové rezy

Suroviny: 500 g hladkej múky, 200g práškového cukru, 70 g Palmarínu alebo Hery, 1 KL sódy bikarbóny, 3 PL kakaa, 100 ml mlieka, 2 vajcia.

Krém: 1 l mlieka, 5 PL polohrubej múky, 2 vanilkové cukry, 250 g masla, 180 g práškového cukru.

Postup:  Z múky, cukru, sódy bikarbóny, kakaa, vajec, masla a mlieka vypracujem  vláčne cesto. (Mlieko je napísané orientačne, možno bude stačiť aj menej a možno bude treba pridať viac). Cesto rozdelím  na 4 časti, každú rozvaľkám  na veľkosť plechu a upiečiem. Plechy vyložím papierom na pečenie.

Krém: V troche mlieka rozmiešam múku. Zvyšok dám variť s vanilkovými cukrami, do vriaceho prilievam mlieko s múkou a uvarím hustú kašu. Za občastného miešania ju ochladím. Medzitým vymiešam maslo s cukrom a po troche pridávam kašu. Dobre vyšľahám. Na zlepšenie chuti sa môže do krému pridať aj rum.
Krémom naplním pláty, zaťažím a dám stuhnúť. Potom polejem čokoládovou polevou pripravenou z várovej čokolády vymiešanej s Cerou. (Miešam nad parou).



4 komentáre:

  1. Chcem ta poprosit, robila som tento zakusok, ale su spravne uvedene miery ? co sa tyka plnky neslo mi to zhustnut... 1 l mlieka + iba 5 PL muky ? bolo to stale riedke, porad mi prosim... a kremu by sa hodilo i viac....., alebo mas iny rozmer plechu ?
    Chcem robit i gastanovu kocku podla teba, prosim daj mi vediet na aky plech su to rozmery... dakujem krasne....

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ahoj neznáma...suroviny sú v zákusku uvedené správne. 5 PL na 1 liter mlieka, ja dávam lyžice vrchovaté nie zarovnané ale uvarená kaša je taká redšia, nie je hustá a keď sa spojí s maslom tak je tiež redšia, nevadí to, ona stuhne. Kľudne si môžeš dávku krému zvýšiť ešte o polovicu ak sa ti žiada viac krému, ja to tiež robievam pri zákuskoch častokrát ale uvádzam v receptoch suroviny tak, ako sú pôvodné, pri niektorých v zátvorkách moje upravené. Pri tomto zákusku dávku krému nezvyšujem, ale ako som napísala, urob si podľa seba. Ja pečiem na plechu veľkosti 32x39 cm (vnútro plechu). Aj gaštanové rezy som piekla na tomto plechu. Verím, že sa ti vydaria a budem rada, ak potom napíšeš. Eva

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ešte ti poradím, pri varení plnky či je to už z mlieka s múkou alebo zlatým klasom nemá sa variť veľmi dlho, lebo krém dlhým varením redne, možno aj to bola príčina, že si mala kašu veľmi riedku. Vyskúšaj, kľudne sa opýtaj ak budeš zase niečo potrebovať, ak budem vedieť poradím. ahoj

      Odstrániť
  3. AHOj Evi,

    dakujem ti krasne....a ja som stale cakala, ze krem zhustne...o:)) inak zakusok je vyborny . vdaka este raz.......zajtra budem robit tu gastanku, plech mam 33x33, tak snad mi to vyjde... ahoj Megen

    OdpovedaťOdstrániť