štvrtok 7. februára 2019

Mňam rýchlovka

Mňamka je to určite ale niekto možno povie, že rýchlo urobené to nie je 😊 
Všetky zákusky, ktoré patria do kategórie nepečené sa za také považujú, odpadá predsa príprava cesta ako aj samotné pečenie a to, že treba pripraviť aspoň plnku do nepečeného zákusku nie je také hrozné. 
Pôvodne, som chcela urobiť Moje tiramisu ale v recepte som urobila malé úpravy. Vznikla táto mňamka...😋





Suroviny: 54 ks dlhých piškót, 2  šľahačkové smotany, (ja som použila 500 ml ale určite stačí aj menej), 400 g nátierkového neochuteného masla  (Bánovecké), 5 PL práškového cukru, 2 vanilínové cukry, 80 g horkej čokolády na varenie, 300 g mrazených malín, 2-3 KL Zlatého klasu, kryštálový cukor podľa chuti, kakao, uvarená čierna káva, 1 PL rumu, 3 žĺtky, 1 PL kryštálového cukru.

Postup: Maliny som dochutila kryštálovým cukrom a uvarila som ich so Zlatým klasom aby vznikla kaša. Zlatý klas som si rozpustila v troške vody. Nechala som vychladnúť.

Rozpustila som si vo vodnom kúpeli aj čokoládu.

Vo vodnom kúpeli som vyšľahala žĺtky s 1 PL kryštálového cukru kým neobeleli. (Aby som nemusela dávať surové tak ich takto vždy upravujem).

Bánovecké nátierkové maslo  som vymiešala s práškovým cukrom. Primiešala som žĺtky.
Vyšľahala som šľahačky s vanilínovými cukrami. 
Šľahačku som primiešala k maslu. Rozdelila som si krém na polovicu a do jednej som primiešala nie horúcu rozpustenú čokoládu.

Uvarila som kávu a zmiešala som s rumom - umom.

Na tácku som dala potravinovú fóliu a uložila som piškóty. Na tácku ktorú používam sa zmestí 18 piškót. 
Na piškóty som natrela malinovú plnku. Mala som ju redšiu tak som ju dala do chladničky trochu stuhnúť aby sa mi dal na ňu lepšie natrieť krém. 

Na maliny som natrela biely krém, trochu som odložila na vrch. 
Uložila som piškóty namáčané v káve a natrela som čokoládový krém. 
Opäť piškóty namočené v káve a zvyšný biely krém. 

Vložila som do chladničky stuhnúť. 

Posypala som kakaom.




Poznámka: Lepšie by bolo robiť tento dezert vo forme. Krém bol redší a kým stuhol, trochu stekal z bokov. Alebo by som dala krém najskôr do chladničky trochu stuhnúť a až potom natierať. 
To sú len moje rady. Ale vzhľad nič nemení na tom, že vám bude určite chutiť.😉

4 komentáre:

  1. Evi, takéto dezerty sú aj tak najlepšie ... Je jedno, či sú pečené, alebo nepečené, sú urobené s láskou ... Už dávno som tiramissu nerobila, asi sa nechám inšpirovať ... Pozdravujem ... L.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Takéto mám rada :-)
    Rýchle :-)
    Ja takéto podobné robievam do formy tortovej, nech to drží pokope.
    Evka, maj sa dobre a daj si nejaký ten môj záber na PC, budem na to pyšnáááá :-)
    Pááá

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Máš pravdu Danka, určite je to najlepšie robiť vo forme...ďakujem že súhlasíš aby som použila nejaké tvoje fotky krásnej oravskej prírody...:)

      Odstrániť