Recepty na pečenie s pridaním mrkvy do cesta ma oslovili už dávno. Vybrala som si z nich práve tento na muffiny. Neuveriteľná vôňa pri pečení prekonala všetky doteraz pečené muffiny, neviem či to bolo škoricou alebo aj tou mrkvou? Boli vynikajúce.
Suroviny: ( z dávky vyjde 20 kusov)
350 g očistenej najemno nastrúhanej mrkvy, 200 g kryštálového cukru, 1 vanilkový cukor, 1 KL škorice, 3 vajíčka, z 1/2 citróna šťava, 400 g polohrubej múky, 1 prášok do pečiva, 1 KL zarovnaná sódy bikarbóny, 150 ml oleja, 1 PL hrozienok, 2 PL nasekaných orechov.
350 g očistenej najemno nastrúhanej mrkvy, 200 g kryštálového cukru, 1 vanilkový cukor, 1 KL škorice, 3 vajíčka, z 1/2 citróna šťava, 400 g polohrubej múky, 1 prášok do pečiva, 1 KL zarovnaná sódy bikarbóny, 150 ml oleja, 1 PL hrozienok, 2 PL nasekaných orechov.
Poleva: 5 PL práškového cukru, pár kvapiek citróna a horúca voda podľa potreby.
Postup: Do jednej misky som nastrúhala očistenú mrkvu, pridala som cukor, vanilkový cukor, škoricu, vajíčka, citrónovú šťavu a všetko som dobre premiešala. Do druhej misky som preosiala múku, pridala som prášok do pečiva, sódu. Obidve zmesy som premiešala a priliala som olej. Nakoniec som pridala hrozienka a orechy.
Plech na muffiny som vyložila papierovými košíčkami a plnila som ich cestom. som dávala Piekla som pri teplote 190 stupňov 20-23 minút. Po vybratí z rúry som muffiny nechala trochu vychladnúť a natrela som ich polevou.
Polevu som urobila vymiešaním cukru, citrónovej šťavy a vody.
Plech na muffiny som vyložila papierovými košíčkami a plnila som ich cestom. som dávala Piekla som pri teplote 190 stupňov 20-23 minút. Po vybratí z rúry som muffiny nechala trochu vychladnúť a natrela som ich polevou.
Polevu som urobila vymiešaním cukru, citrónovej šťavy a vody.
Dobrú chuť!